dsc09715-1

     Acum un an, prin octombrie-noiembrie trecut, realizam primele modele de cărți de cult. Tot de atunci am început să primesc și comenzi. După un an de zile, cu ajutorul și mila lui Dumnezeu am reușit să am propriul atelier cu o locație definitivă (după 4 mutări în ultimele 6 luni). La început m-am gândit să numesc ”afacerea”, firma, Legătoria de lux. A venit vremea să devină una legală iar după unele discuții cu prietenii, am hotărât să se numească ”Legătoria de lux Sfântul Antim Ivireanul”. M-am gândit că ar fi indicat să leg ceea ce eu fac de numele Sfântului Ierarh Antim, nu în interes financiar ci în primul rând ca respect pentru activitatea sa, apoi pentru a-l face și mai cunoscut în mentalul colectiv celor ce intră în contact cu legătoria sau aud de ea (mulți nu știu cine a fost sau care a fost, este și va fi valoarea muncii sale pentru români) dar și pentru că a fost tipograf, scriitor, un sfânt de care mă simt apropiat în această meserie.

     La împlinirea unui an de activitate i-am făcut un cadou, lui cât și lui Dumnezeu pentru talantul minunat pe care mi L-a dat și pe care îl lucrăm împreună. Desigur, mai mult El… Am realizat o Sfântă Evanghelie în aproximativ trei zile. Mi-am propus să fie apogeul lucrărilor mele. A ieșit minunată dar nu aș putea spune că e mai frumoasă decât toate cărțile pe care le-am legat clienților până acum. Toate au frumusețea lor. Las la latitudinea fiecăruia să aprecieze cum dorește. 

    Am ezitat în a  publica imagini cu această Evanghelie. În final am considerat că ar fi corect să împart bucuria cu cei care știu să aprecieze atât lucrurile frumoase și de calitate cât și lucrarea lui Dumnezeu legată de noi oamenii. Nu spre laudă să fie ci spre bucuria împodobirii Bisericii lui Hristos.

Mai jos aveți o galerie cu imagini.

[supsystic-gallery id=’12’ position=’center’]

Leave a Reply