carte_de_rugaciuni_2016_14

 

     Înainte de a scrie propriu-zis despre această carte, țin să laud munca celor de la Tipografia cărților bisericești a Patriarhiei Române. De câțiva ani încoace s-au reeditat și tipărit foarte multe cărți într-un format standard (undeva la dimensiunea de 16,5cm/ 23cm marea majoritatea) dar și la un preț decent, cărți pe care și le poate permite orice om de rând, preot sau mirean. Desigur, eu mă refer la prețul de tipografie sau la prețul de vânzare la editura Patriarhiei, preț care are un adaos de câțiva lei.

     Printre toate aceste cărți se numără și o carte de rugăciuni ieșită de sub tipar anul acesta. Din punctul meu de vedere, ca legător creștin de cărți cât și ca simplu mirean, e de departe cea mai frumoasă și rodnică realizare. Cartea de rugăciuni are o dimensiune medie de 10,5/17 cm, nici mică dar nici mare, nici grea dar nici ușoară. Aș zice eu cartea de rugăciuni perfectă pentru mireni cât și pentru cler. Dar chiar și pentru cei mai în vârstă care nu mai au vederea așa bună, deoarece e cu ”scrisul mare” așa cum ar zice bunicul…

     Cartea cuprinde anumite rugăciuni de folos zilnic pentru oricine, rugăciuni pe care nu le-am mai regăsit în cărțile de rugăciuni de pe piață, toate înglobate într-o singură cărticică. Desigur, această carte nu poate să țină loc și de Psaltire, și de Ceaslov, și de Acatistier. Consider că reprezintă un minim necesar de bun simț pentru fiecare dintre noi. O carte ce poate intra cu ușurință într-o geantă, rucsac, poșetă etc, care poate fi scoasă și citită atunci când sufletul ne-o cere.

Cuprinsul cărții este acesta:

carte_de_rugaciuni_2016_2

carte_de_rugaciuni_2016_3

carte_de_rugaciuni_2016_4

carte_de_rugaciuni_2016_5

carte_de_rugaciuni_2016_6

În imaginile următoare puteți citi și câteva rugăciuni.

carte_de_rugaciuni_2016_7 carte_de_rugaciuni_2016_8

carte_de_rugaciuni_2016_9

carte_de_rugaciuni_2016_10

Rugăciune pentru mântuire, o rugăciune dragă mamei.

carte_de_rugaciuni_2016_11

carte_de_rugaciuni_2016_12

carte_de_rugaciuni_2016_13

     Acestea fiind scrise, citite și văzute, vă recomand cu bucurie această carte. Desigur, dacă o doriți în ediție de lux, bine legată și trainică, eu vă stau la dispoziție. Pe site (www.legatoriadelux.ro) veți găsi 10-15 modele pentru această carte și nu numai.

O zi binecuvântată!

Leave a Reply