Decembrie e luna cadourilor, nu? Poate da, poate nu. Totuși, am zis să fac un gest frumos pentru aniversarea zilei de naștere a unei mătuși (24 decembrie) dar și pentru bunicul meu, cel care m-a ajutat și încă mă ajută, cel care mi-a făcut toate presele din atelier, unelte fără de care mi-ar fi imposibil să realizez cărți. Ce poate fi mai frumos decât o carte de rugăciuni? De fapt, ce cadou să facă un legător de cărți? Musai CĂRȚI!

DSC08257 (1)

     Acum vreo două săptămâni am găsit în format electronic (pdf) o carte de rugăciuni de la editura ”Cartea Ortodoxă”. Ea a fost prima dată publicată în anul 1951 la Editura Centrului Mitropolitan al Ungrovlahiei cu ”binecuvântarea Sfântului Sinod și prin stăruința Înalt Prea Sfințitului și Prea Fericitului Justinian, Patriarhul României”. Am fost impresionat de cât de bine este editată și structurată, de rugăciunile prezente în ea. Din punctul meu de vedere este o carte ce ar trebui să nu lipsească din biblioteca fiecărui credincios dar mai important, din cărțile lui de rugăciune. Încă o carte pe care o cred de căpătâi (pe lângă Sfânta Scriptură care e prima și va rămâne mereu) e Războiul nevăzut sau Războiul creștinilor cu diavolii, o carte care te face să pricepi extrem de multe lucruri și fapte cu privire la viața duhovnicească.

     Pentru legarea acestor două cărți am ales PE (piele ecologică) vișinie. Prima față a coperții prezintă un model standard în sec.  Pe spate am imprimat în sec un model din seria denumită de către mine ”tradițional”, însă cu o particularitate reprezentată de modelul din centru. Tranșele cărților au rămas albe. Am adăugat 3 semne de carte roșii cât și capital band maro-alb. Pentru că este o carte de rugăciuni care va fi folosită zilnic, am adăugat și colțare metalice argintii pentru protecția colțurilor. Mai jos este o galerie cu imagini. 

P.S. Unele fotografii sunt făcute cu blițul fiindcă 1. le-am făcut seara fără a avea parte de lumina naturală, și 2. ca să puteți observa mai bine detaliile.

Sărbători binecuvântate!

[supsystic-gallery id=9 position=center]

Leave a Reply