Ieri au sosit primele unelte de legătorie, constând în patru fielete drepte pentru cotor. Lungimea acestora este de 50mm iar calibrul (grosimea liniei) fiecăreia este de 0,5 mm, 1 mm, 2 mm respectiv 3 mm. Alama folosită este de cea mai bună calitate, laminată, groasă de 5mm. Mânerele acestora sunt de esență tare, băițuite de trei ori cu două esențe naturale diferite, șlefuite atent după fiecare băițuire și sigilate cu ceară de albine.

       Pe lânga uneltele comandate, prietenul legător mi-a trimis și alte materiale de legătorie folositoare, cât și 1-2 mostre de piele ecologică, toate acestea suprinzandu-mă în mod plăcut.
 
       Uneltele au fost comandate la Arta Cărții, lui Mihai Vârtejaru. Pe această cale țin să-i mulțumesc pentru unelte, timpul acordat și toate informațiile pe care mi le-a acordat în aproape doi ani de când ne cunoaștem în mediul internetului. O mare parte din informațiile de bază legate de legatoria de carte le cunosc de la el. De fapt, de la el am aflat pentru prima dată în ce constă adevărata legătorie de carte.
 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply