DSC08261 (1)

     Acum două zile m-am gândit să fac un gest frumos pentru Biserica mea de suflet din Vaslui, loc în care de la vârsta de 11-12 ani am învățat credința, am asistat la slujbe și am fost de față la majoritatea Sfintelelor Taine. Pentru ceea ce sunt astăzi datorez foarte mult celor din această Biserică, preoți, dascăli și oameni.

M-am hotărât să fac un Utrenier. Documentul pdf se găsește pe internet DAR ca să poată fi vizibil textul, e musai necesar ca formatul cărții rezultate să fie A4. În A5 doar cu lupa poți citi. Două ar fi metodele pentru realizarea unui bloc de carte în format A4: 1. pe fascicule 2. bloc de carte cu cotorul orizontal (drept, nu rotund), "legat" printr-o anumită metodă mai trainică. Însă calitatea primează iar apoi timpul. Am ales prima variantă, printarea pe fascicule și coaserea lor.

coasere_a3

     Pentru copertă am ales PE (piele ecologică) maro ce imită pielea de vițel. Prima copertă are un model standard pe care l-am folosit la multe cărți de cult. Coperta secundară (spate) are un model în sec să zicem ”tradițional”. Tradițional fiindcă așa am numit 2-3 modele înainte. Pe spate am inscripționat numele Bisericii, orașul dar și anul cu folio auriu. Pe cotor am imprimat titlul cărții în folio auriu iar la capete câte o cruce coptă în sec. Blocul de carte l-am vopsit în roșu, am adăugat 5 semne de carte roșii dar și capital band negru cu alb. Pentru că este o carte de cult ce va fi utilizată destul de mult, am adăugat și colțare metalice aurii pentru protejarea colțurilor coperții. Mai jos e o galerie cu imagini.

P.S. Pentru cei care vor dori Utrenierul în formatul acesta, fie acest model de copertă sau altul, voi posta în curând pe site-ul legătoriei (www.legatoriadelux.ro) prețul blocului de carte dar și cel al coperții.

Sărbători binecuvântate tuturor! 

[supsystic-gallery id=8 position=center]

Leave a Reply