Psaltirea este legată în piele de vită (brun), decorațiunile sunt realizate prin imprimare manuală la o presă tradițională și nu la una electrică.  Chenarul coperții a fost realizat cu un nou model de chenar, primit în urmă cu aproximativ două luni, timp în care nu am avut ocazia să-l încerc. Pe prima copertă a fost imprimată central Icoana Învierii și pe a doua copertă (spate) o cruce coptă. Totodată, i-am aplicat și 4 ”picioare” care sunt, în definitiv, cuie pentru tapițerie, nefiind destinate explicit legătoriei de cărți. De fapt, cu greu poți găsi pe piață materiale destinate exclusiv legătoriei de carte. Trebuie să adaptezi mereu.

     Decorațiunile au fost ușor antichizate. ”Ușor” e puțin spus. Buricele degetelor au căpătat fiecare câte o bășică. Eh! Arta cere sacrificii! laugh

     Psaltirea face parte din biblioteca personală. Poate voi face și un volum pentru magazinul online, dar nu curând. Deși pare simplu de realizat, antichizarea imprimeurilor este tare grea, necesită mult timp și atenție. Mi-e mai ușor să realizez o copertă în full auriu, în piele de vită, decât un volum ca cel din imagini.

Mai jos aveți galeria de imagini.

Leave a Reply