Pentru anul viitor mi-am propus să încep a lega și în piele veritabilă. Desigur, nu oricum. Sunt destule legături simpliste pe piață, cu o cruce și un titlu aruncate în viteză pe copertă. Ceea ce urmăresc eu este calitate, un lucru deosebit, frumos și cât mai bine realizat. Pentru aceasta înseamnă că, eu, ca legător, trebuie să studiez teoretic și să fac multă, multă practică în legătoria cu piele veritabilă.

     Ultimul volum pe care l-am legat în piele veritabilă, de capră, este o Sfântă Scriptură. Mărturisesc că am avut, mai am și voi mai avea, o frică de a lucra în auriu (folio). De ce? Asemenea lucrului în timbru sec, dacă ai făcut o greșeală, trebuie să repeți coperta. În timbrul sec posibilitatea de a greși e mai mică însă, în auriu, posibilitatea e mult mai mare. Totuși, am făcut câteva teste pe bucățile de piele rămase și am pornit la drum. A durat ceva până am decorat, nu a fost deloc ușor a lucra în piele, mai ales în modul tradițional cu unelte de mână fiindcă e nevoie de foarte mare putere pentru a imprima decorațiune cu decorațiune, fapt care te scurge de energie și-ți dă mari dureri de mâini, dar, în final, a ieșit acest minunat volum. 

     Elementul de noutate este șnitul de pe tranșele/canturile secundare pe care l-am executat pentru prima dată la acest volum.

     Având în vedere că sunt foarte multe poze, fapt care-mi încarcă foarte mult spațiul de pe host, pozele vor fi postate pe profilul de facebook și disponibile oricui vrea să le vadă. Pozele sunt realizate cu un Nikon 5100, iar fiecare fotografie are 10-11 mb. La 20 de fotografii /volum ar veni 200mb minim. Cu 5 volume mi-am blocat 1gb de memorie.

Fotografii: Facebook (click)

Leave a Reply